Общее·количество·просмотров·страницы

Технологічні картки - Лазанья, Каннелоні.

Технологічна картка
На страву «Лазанья "Болоньєзе»

Сировина
В г на 1000 г
Брутто
Нетто
Листи для лазаньї
100
100
Для соусу «Болоньєз»:
М’ясний фарш

300

300
Помідори консервовані у власному соку

200

200
Морква
40
35
Цибуля
40
35
Часник
12
10
Олія
20
20
Сіль
5
5
Перець
0,05
0,05
Сир твердий
100
100
Для соусу «Бешамель»:
Вершкове масло

50

50
борошно
50
50
молоко
500
500
сіль
3
3
Мускатний горіх
0,05
0,05
Вихід:

1000

Технологія приготування:
Приготування соусу «Бешамель»:
         Розтоплюємо масло. Додаємо борошно, добре перемішуємо. Злегка обсмажуємо. Вливаємо молоко тонкою цівкою, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Стежимо, щоб не утворювалися грудочки. Соус повинен бути консистенції рідкої сметани. Злегка посолити, додати за смаком мускатний горіх.
Приготування соусу «Болоньєз»:
Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Натираємо моркву на середній тертці. Обсмажуємо на рослинній олії цибулю, часник, додаємо і обсмажуємо моркву. Додаємо фарш, тушкуємо до готовності 20-25 хв. Наприкінці додаємо помідори, сіль, перець,  тушкуємо ще 5 хвилин.
Натираємо твердий сир на середній тертці.
У форму для запікання кладемо один з приготовлених листів з тіста. На лист викладаємо частину м’ясної начинки. Зверху поливаємо соусом «Бешамель». Посипаємо тертим сиром. Накриваємо іншим листом тіста. Знову викладаємо м’ясну начинку, поливаємо соусом, посипаємо сиром. Зверху кладемо лист тіста. Можна обмежитися 2-3 такими шарами, можна робити і більше, – все залежить від вашого бажання, кількості листів і начинки, висоти форми для запікання.
Наприкінці
поливаємо лазанью соусом «Бешамель», ставимо в духовку і запікаємо при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності виймаємо лазанью, посипаємо частиною сиру і знову ставимо в духовку.
Готову лазанью посипаємо рештою
сиру.

Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – на поверхні рум’яна кірочка.
Консистенція – м’яка, соковита.
Смак і запах – смак в міру солоний, властивий продуктам, з яких приготовлена страва, з ароматом спецій.
 _____________________________________________________________


Технологічна картка
На страву «Лазанья  овочева»

Сировина
В г на 1000 г
Брутто
Нетто
Листи для лазаньї
100
100
Для начинки:
Кабачки

100

90
Баклажани
100
90
Помідори консервовані у власному соку

200

200
Перець солодкий
100
80
Цибуля
40
35
Часник
12
10
Зелень петрушки
15
10
Олія
20
20
Сіль
5
5
Перець
0,05
0,05
Сир твердий
200
200
Для соусу «Бешамель»:
Вершкове масло

50

50
борошно
50
50
молоко
500
500
сіль
3
3
Мускатний горіх
0,05
0,05
Вихід:

1000

Технологія приготування:
Приготування соусу «Бешамель»:
         Розтоплюємо масло. Додаємо борошно, добре перемішуємо. Злегка обсмажуємо. Вливаємо молоко тонкою цівкою, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Стежимо, щоб не утворювалися грудочки. Соус повинен бути консистенції рідкої сметани. Злегка посолити, додати за смаком мускатний горіх.
Приготування начинки:
Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Обсмажуємо на рослинній олії. Підготовлені кабачок, баклажан і перець нарізаємо скибочками  і соломкою, обсмажуємо, додаємо цибулю и часник, тушкуємо до готовності 10-15 хв. Наприкінці додаємо помідори, сіль, перець,  тушкуємо ще 5 хвилин. Додаємо подрібнену зелень.
Натираємо твердий сир на середній тертці.
У форму для запікання кладемо один з приготовлених листів з тіста. На лист викладаємо частину
овочевої начинки. Зверху поливаємо соусом «Бешамель». Посипаємо тертим сиром. Накриваємо іншим листом тіста. Знову викладаємо овочеву начинку, поливаємо соусом, посипаємо сиром. Зверху кладемо лист тіста. Можна обмежитися 2-3 такими шарами, можна робити і більше, – все залежить від вашого бажання, кількості листів і начинки, висоти форми для запікання.
Наприкінці
поливаємо лазанью соусом «Бешамель», ставимо в духовку і запікаємо при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності виймаємо лазанью, посипаємо частиною сиру і знову ставимо в духовку.
             Готову лазанью посипаємо рештою сиру.

Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – на поверхні рум’яна кірочка.
Консистенція – м’яка, соковита.
Смак і запах – смак в міру солоний, властивий продуктам, з яких приготовлена страва, з ароматом спецій.
 ___________________________________________________________


Технологічна картка
На страву «Каннелоні з м’ясною начинкою»

Сировина
В г на 1000 г
Брутто
Нетто
Макаронні вироби «каннелоні»
100
100
Для м’ясної начинки:
М’ясний фарш

300

300
Помідори консервовані у власному соку

200

200
Цибуля
40
35
Часник
12
10
Олія
20
20
Сіль
5
5
Перець
0,05
0,05
Сир твердий
100
100
Для соусу «Бешамель»:
Вершкове масло

50

50
борошно
50
50
молоко
500
500
сіль
3
3
Мускатний горіх
0,05
0,05
Вихід:

1000

Технологія приготування:
Приготування соусу «Бешамель»:
         Розтоплюємо масло. Додаємо борошно, добре перемішуємо. Злегка обсмажуємо. Вливаємо молоко тонкою цівкою, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Стежимо, щоб не утворювалися грудочки. Соус повинен бути консистенції рідкої сметани. Злегка посолити, додати за смаком мускатний горіх.
Приготування м’ясної начинки:
Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Обсмажуємо на рослинній олії цибулю, часник, додаємо фарш, тушкуємо до готовності 20-25 хв. Наприкінці додаємо помідори, сіль, перець,  тушкуємо ще 5 хвилин.
Натираємо твердий сир на середній тертці.
Макаронні вироби наповнюємо фаршем, зверху поливаємо соусом «Бешамель». Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 180°С протягом 20-30 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності виймаємо страву, посипаємо сиром і знову ставимо в духовку.
         Готову страву посипаємо рештою сиру.

Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – на поверхні рум’яна кірочка.
Консистенція – м’яка, соковита.
Смак і запах – смак в міру солоний, властивий продуктам, з яких приготовлена страва, з ароматом спецій.


 ____________________________________________________________________


Технологічна картка
На страву «Каннелоні з сиром та кропом»

Сировина
В г на 1000 г
Брутто
Нетто
Макаронні вироби «каннелоні»
100
100
Для м’ясної начинки:
Сир кисломолочний

300

300
Яйця
2 шт
80
Кріп
20
15
Сіль
5
5
Перець
0,05
0,05
Сир твердий
100
100
Для соусу «Бешамель»:
Вершкове масло

50

50
борошно
50
50
молоко
500
500
сіль
3
3
Мускатний горіх
0,05
0,05
Вихід:

1000

Технологія приготування:
Приготування соусу «Бешамель»:
         Розтоплюємо масло. Додаємо борошно, добре перемішуємо. Злегка обсмажуємо. Вливаємо молоко тонкою цівкою, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Стежимо, щоб не утворювалися грудочки. Соус повинен бути консистенції рідкої сметани. Злегка посолити, додати за смаком мускатний горіх.
Приготування сирної начинки:
Сир перетираємо через сито, додаємо яйця, дрібно нарізану зелень кропу, сіль перець.
Натираємо твердий сир на середній тертці.
Макаронні вироби наповнюємо фаршем, зверху поливаємо соусом «Бешамель». Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 180°С протягом 20-30 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності виймаємо страву, посипаємо сиром і знову ставимо в духовку.
         Готову страву посипаємо рештою сиру.

Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – на поверхні рум’яна кірочка.
Консистенція – м’яка, соковита.
Смак і запах – смак в міру солоний, властивий продуктам, з яких приготовлена страва, з ароматом спецій.


















Комментариев нет:

Отправить комментарий